Чому радіатори гріють нерівномірно

Консультируем друг друга. Помогаем найти выход из сложной ситуации и даем дельные советы. Не нашел ответ в других разделах? Задавай свой вопрос здесь!
Ответить
zibra

Чому радіатори гріють нерівномірно

Сообщение zibra » 15 янв 2026, 19:54

Привіт! Маю проблему: радіатори гріють нерівномірно — верх гарячий, а низ майже холодний. Хочу розібратися, чи це повітря, якісь засмічення, чи, можливо, проблема в насосі. Можливо, хтось стикався з цим і знає, з чого почати?

Vika1984

Re: Чому радіатори гріють нерівномірно

Сообщение Vika1984 » 15 янв 2026, 20:11

Коли я бачив таку поведінку радіаторів уперше, теж думав, що це просто повітря. Але потім виявилося, що інколи проблема глибша: у деяких системах теплоносій погано циркулює через слабкий насос або неправильне балансування. Я тоді якраз оновлював частину системи й консультувався в «Опалення+», бо потрібно було зрозуміти, чи сумісні мої радіатори з новим обладнанням. Це багато прояснило. Після цього я розповітрив систему, відрегулював подачу на кожному радіаторі та перевірив стан фітингів. Якщо плануєш замінювати окремі елементи, то замовити якісне обладнання для опалення та водовідведення — https://otoplenieplus.com.ua/ , там є багато рішень для подібних ситуацій. У мене після корекції температура вирівнялася протягом доби.

Ответить

Вернуться в «Нужен совет!!!!»