Помітила, що останнім часом ніби пісок в очах, особливо після того, як довго сиджу за комп’ютером
Цікаво, чи це нормально з віком і чи всі з цим стикаються, чи краще одразу йти до офтальмолога, навіть якщо нічого іншого не турбує?
І ще питання: чи варто одразу брати окуляри для роботи за комп’ютером, чи можна обійтись простими вправами і перервами?
Буду вдячна за досвід, поради та лайфхаки, бо не хочу “запустити” зір
Відчуваю проблеми з зором
- SladkayaVata
- XaocVselenskiy
Re: Відчуваю проблеми з зором
Мені здається це класичний симптом синдрому сухого ока, який зараз став ледь не професійною болячкою всіх, хто проводить перед монітором по 6–8 годин. З віком слізна плівка справді стає тоншою, але списувати все тільки на цифри в паспорті не варто. Коли ми дивимося в екран, то кліпаємо у кілька разів рідше, ніж зазвичай, через що поверхня ока просто пересихає. Вправи - річ корисна, але вони більше знімають втому м'язів, а не зволожують слизову, тому самі лише перерви проблему вирішують рідко.
Якщо такий дискомфорт з'являється регулярно, краще не купувати навмання перші-ліпші краплі, бо вони можуть викликати звикання або просто не підійти. Я свого часу теж довго тягнув з візитом, поки очі не почали червоніти вже з самого ранку. У таких випадках професійна діагностика - це єдиний спосіб зрозуміти, чи потрібні вам окуляри з комп’ютерним фільтром, чи достатньо буде спеціальних процедур. Для детальної перевірки та консультації досвідчених лікарів добре підійде Центр зору Анатолія Совви де дивляться стан очей комплексно, а не просто перевіряють гостроту зору.
Спробуйте для початку лайфхак зі зволожувачем повітря біля робочого столу та правило «20-20-20» (кожні 20 хвилин дивіться на 20 футів вдалечінь протягом 20 секунд), це реально розвантажує мозок.
Якщо такий дискомфорт з'являється регулярно, краще не купувати навмання перші-ліпші краплі, бо вони можуть викликати звикання або просто не підійти. Я свого часу теж довго тягнув з візитом, поки очі не почали червоніти вже з самого ранку. У таких випадках професійна діагностика - це єдиний спосіб зрозуміти, чи потрібні вам окуляри з комп’ютерним фільтром, чи достатньо буде спеціальних процедур. Для детальної перевірки та консультації досвідчених лікарів добре підійде Центр зору Анатолія Совви де дивляться стан очей комплексно, а не просто перевіряють гостроту зору.
Спробуйте для початку лайфхак зі зволожувачем повітря біля робочого столу та правило «20-20-20» (кожні 20 хвилин дивіться на 20 футів вдалечінь протягом 20 секунд), це реально розвантажує мозок.