Що робити при виявленні кісти молочної залози?
Що робити при виявленні кісти молочної залози?
Сьогодні отримала результати УЗД, і лікар сказав, що є кіста молочної залози. Спочатку розгубилася, бо не знаю, наскільки це серйозно. Читала, що це може бути як нешкідливо, так і потребувати спостереження або навіть лікування. Мене цікавить, чи потрібно бігти до онколога чи достатньо регулярного спостереження? І ще — чи потрібно змінювати харчування, спосіб життя, можливо, приймати якісь препарати? Якщо хтось стикався з таким — розкажіть, будь ласка, як проходили обстеження і де саме. Шукаю клініку, де можна проконсультуватись у профільного спеціаліста, бажано з досвідом саме по таким питанням.
- Antonina83
Re: Що робити при виявленні кісти молочної залози?
Мала точно таку ж ситуацію два роки тому — теж на УЗД виявили кіста молочної залози, і тоді трохи злякалась. Добре, що порадила знайома звернутись до Центр Мамології №1, бо там реально спеціалізуються на таких речах. У мене все пройшло доволі спокійно — лікар пояснила, що кісти часто з’являються через гормональні збої або навіть стрес, і більшість з них просто потрібно спостерігати. У центрі є сучасне обладнання, мені зробили ще додаткову діагностику на місці. Дуже сподобалось, що не призначали зайвого — лише те, що справді потрібно. Ще рекомендую вести щоденник симптомів і не затягувати з контрольними візитами, бо з таким краще бути під наглядом, навіть якщо нічого серйозного. Лікар у «Центрі Мамології №1» усе спокійно пояснила і заспокоїла, тому з власного досвіду дуже раджу звернутись туди.