а вы - эгоистка?

Обмениваемся знаниями и информацией по психологии, советуемся и обсуждаем личные проблемы. Консультации по вопросам взаимоотношений, любви, дружбы, семейной жизни и воспитания детей.
Yasmina

Re: а вы - эгоистка?

Сообщение Yasmina » 28 мар 2023, 20:00

кисочка писал(а):
03 май 2020, 19:54
раньше я была эгоисткой, а потом всё поменялось, я стала больше думать о своей семье.
а почему вы считаете, плохо быть эгоисткой?

Воскресенье

Сообщение Воскресенье » 25 апр 2023, 17:48

нет, ну и у меня это не получилось бы.
меня так не воспитывали от слова совсем.

O4ekkk

Сообщение O4ekkk » 18 май 2024, 12:44

дивлячись у чому) дуже широке поняття)

ahtydka

Сообщение ahtydka » 01 дек 2024, 08:30

Лялюся писал(а):
28 июн 2012, 14:11
давайте обсудим тему ЭГО/ эгоизма , эгоцентричности.
как думаете, с чем связано то, что человек по натуре эгоист? может быть потому что его таким воспитали родители?
Цікава тема для обговорення! Я теж часто про це замислювалась. Мені здається, що егоїзм може бути пов'язаний як із вихованням, так і з природними схильностями людини. Якщо дитину постійно ставили в центр уваги і виконували всі її забаганки, це може сформувати звичку, що всі навколо мають служити її інтересам. Але, з іншого боку, елементи егоїзму притаманні нам усім, оскільки самозбереження — це базовий інстинкт. Інколи люди стають егоїстами через життєвий досвід, коли вони переконуються, що можуть розраховувати лише на себе. Мені здається, що важливо знайти баланс між турботою про себе та повагою до потреб інших. А як думаєте ви?

O4ekkk

Сообщение O4ekkk » 18 янв 2025, 20:06

Лялюся писал(а):
28 июн 2012, 14:11
давайте обсудим тему ЭГО/ эгоизма , эгоцентричности.
как думаете, с чем связано то, что человек по натуре эгоист? может быть потому что его таким воспитали родители?
Цікава тема для обговорення! Думаю, що емоційна складова егоїзму дійсно може формуватись на основі виховання, але також важливо враховувати індивідуальні особливості кожної людини. Якщо дитина з раннього віку не відчуває підтримки або не вчиться ставити інтереси інших на рівень своїх, це може вплинути на розвиток егоїстичних рис. Однак, є й інші фактори — середовище, особистий досвід і навіть вплив соціуму. Важливо також пам'ятати, що егоїзм і здорове его можуть бути різними поняттями: здатність піклуватися про себе та свої потреби — це не завжди егоцентризм, а скоріше прояв самоповаги.

Ответить

Вернуться в «Психология»